Om mine malerier

Ud over glæden ved at male, vil jeg gerne dele lidt, om hvorfor jeg maler motiver, som jeg gør.

Hvis man kan kombinere bevægelse og liv med tankers udtryk og ro, er det nok mest der kendetegner mine malerier i eksempelvis en danser eller et ansigt.

Den stærke energi som kan blive til i en dans, i  bevægelsen og i fortællingen, der kanaliseres gennem kroppens, sangens og musikkens udtryk, er en visuel og medrivende speciel form for historiefortælling, som en teaterforestilling. Blandt andet har den spanske autentiske dans, sigøjnernes dans,  ofte været en af mine favoritter.

Det uforudsigelige valg af trin og bevægelse til en musik der ikke er skrevet på forhånd, men som også bevæger sig med sin fortælling, giver udfordring i at tage skitser og fange en bevægelse, når dansen og musikken er live. Derfor tager jeg indimellem skitseblokken med ud og ser og oplever.

Farverne vælges både før og undervejs.

Portrætter

Croquistegning og portrættegning har altid optaget mig. Jeg har således tegnet og portrætteret mange forskellige mennesker – forskellige figurer i ro eller bevægelse og forskellige ansigtstræk. Altid for at gengive det specielle udtryk, der er i stemningen og situationen, hvor personen befinder sig, er i eller optræder i. Det udtryk som figuren udstråler.

Det giver mig også inspiration til farverne i mine malerier. Der er mange forskellige farver i både varme og kolde nuancer, og blandet sammen i kontraster og i milde udtoninger.

Håber I vil nyde dem !

Birgitte